tiistai 19. helmikuuta 2013

Terveisiä Tallinnasta

Yllätin Ollin jouluaattona Tallinnanmatkavarauksella, ehkä hiukan oma lehmä ojassa. Matka kun oli tietenkin myös itselleni. Lahjaksi siis laatuaikaa vaimon kanssa naapurimaassa.

Matkansuunnittelu pyöri lähinnä päätöksellä käydä nautiskelemassa mahdollisimman monessa ihanassa kahvilassa ja ravintolassa sekä "pyörähtää" käsityöparatiisi Karnaluksissa. Kuvia Karnaluksista löytyy paljon "Johkunlaiset askareet"-blogista.

Onneksi mieheni on uteliasta sorttia hyvin laaja-alaisesti, eikä pitänyt pahana tuollaista puolentoista tunnin vierailua käsityömateriaalien keskellä. Paikka oli kyllä aivan uskomaton tavaramäärässään ja ahtaudessaan. Paikka tuli testattua reput selässä talvitakeissa, eikä tätä yhdistelmää voi kyllä suositella.

Sitä sun tätä tarttui matkaan ja uskon kyllä tuonne vielä palaavani.

Karnaluksin ja parin kangaskaupan jälkeen suuntasimme vanhan kaupungin muurien sisäpuolelle.




 Raatihuoneen torin laidalla meitä kutsui sisään Olde Hansa-liike ja tunnelma oli kuin olisi astunut ajassa taaksepäin. Henkilökunnalla oli keskiaikaiset asut ja putiikki oli täynnä vilinää. Yksi miespuolinen myyjä kirjoitteli jotain lappusia sulkakynällä ja ulkoa sisään tulevat myyjät riisuivat lämpimiä viittoja päältään.


 
 

Vanhan Tallinnan kahvilatarjontaa tutkiskelimme lehtiarvostelusta jo hiukan kotisohvalla ja Tallinnan parhaaksi valitun kahvilan, Kehrwiederin, tullessa vastaan ohi ei voinut kulkea.
 
 


Tunnelma kivijalkakahvilassa oli hämyisän lämmin ja kutsuva, vaikka tarjonta ja siistystaso eivät olleetkaan ihan samaa kuin lehtikuvaushetkellä. Juustokakku oli todella hyvää.
 
Illan tullen lukuisat tornit saivat valaistusta, kun pimeys laskeutui vanhaan kaupunkiin.
 

 

Yhteen muurin suurista torneista on perustettu merimuseo ja Neuvostoaikana. Olipa hauska päästä torniin sisälle ja sisäkautta pääsi myös ulos huipulle. Museon näyttely oli kiinnostava monine laivapienoismalleineen.
 
 

 
 
Yhtenä "pakkokohteenamme" oli Kalevin kahvila.
 
 
 
Ja kahvilan legendaariset tuotteet.
 
 

Kahvilan myymälän puolella oli myös marsipaanitaiteilijan työpiste ja runsaasti marsipaanifiguureita. Niin ja tietysti ihania käsinvalmistettuja konvehteja, joita toki tarttui mukaankin.
 
 
Ennen kohti satamaa siirtymistä, kävimme vielä täyttämässä vatsamme Peppersackin herkuilla.
Mahtavaa sorsaa perunamuusin ja mustaherukkakastikkeen kera, vadelmajäätelökakkua ja sitruuna-VanaTallin-talkkunamoussea, nam!
 
 
 
Kiitos tallinna!
Ja kiitos mummi ja faffa, kun mahdollistitte tämän meille :)
 
Nyt vietän poikien kanssa hiihtolomaa koittaen saada jotain töitä samalla tehdyksi... rennolla meiningillä.

Ihanaa hiihtolomaa kaikille sitä viettäville!
- Salla -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti