sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Grillikesä avattu

Meidän perhe rakastaa kesäruokaa.
Grillaaminen on koko perheen yhteistä hommaa.
 Minä sekoitan marinadit, maustan ja paloittelen.
Pojat avustavat grillin sytytyttämisessä ja ainesten kantamisessa.
Olli toimii grillausmestarina ja varmistaa loistavan lopputuloksen.

Tämän kesän grillauskausi avattiin viikonloppuna. 
Hiiligrilli on mielestämme se ainoa oikea vaihtoehto.
Jo usean vuoden hyvin palvellut Weber kaivettiin ulos varastosta ja 
kuin vitsinä kannettiin aluillaan olevaan
kesäkeittiöömme... jonka olen vannonut tänä kesänä 
ainakin etenevän pitkälle tai mielellään valmistuvan. 
 
Kohta jo sytytysneste tuoksui ja hiilet hehkuivat,
vaikka ympäristö karu olikin.


Pientä jännitystä sain ilmaan,
hankkimalla kesän ensimmäiseksi grillattavaksi
 kokonaisen possun sisäfileen.
Olisihan sen voinut pihveiksikin leikata, 
mutta se nyt vaan on niin taivaallista kokonaisena grillattuna...
Juuri sopivasti, ei yhtään kuivaksi paistettuna.

 
 Ja hyvinhän se onnistui.
Lopputulos oli mehukas ja kesä oli täällä!
 

 Kesäruokaan  kuuluu tietysti myös värikäs salaatti.
Mozzarellasalaatti oli jo lähes pakko tehdä,
sillä keittiön ikkunalla kasvava basilika rehoittaa
niin, ettei meinaa enää pystyssä pysyä.

Varsinainen herkkuhetki haravointipäivän keskellä!

Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle !

- Salla -

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti