tiistai 10. heinäkuuta 2012

Pakkasen puolella

Tänään päiväni meni pakkasen puolelle: Kävin ostamassa ensimmäiset mansikat pakkaseen laitettavaksi. Herkuttelu mansikoita on jo popsittu litra jos toinenkin. Viisi kiloa mansikoita hupeni laatikostaan vauhdilla muuallekin kuin pakastusrasioihin. Kaksivuotiaskin innostui perkaamaan mansikoita pienillä sormillaan.

Sitten törmäsin pakastus ongelmaan, viime kauden satoa löytyy vielä yllättävän paljon. Pakkasen pohjalla oli sieniä, kurpitsaa, mustikoita, hirveä ja keväistä kalaa. Sain haudattua mansikat pohjalle ja nyt meillä on edessä pakastimen tyhjennys päivät jotta uusi satokin saadaan talteen. Huomenna siis luvassa hirvipataa ja paistettuja suppilovahveroita!

Omakin pikkuinen mansikkamaa piti lähteä tarkistamaan ja löytyihän sieltä puolisen litraa makoisia mansikoita. Paljon ostomansikoita makeampia! Jos aurinkoisia päiviä saadaan, luvassa on vielä paljon lisää.

Samalla reissulla bongasin savusaunan nurkalta mustikkakeitaan. Nyt on sormet ihanan siniset ja uunissa pian kesän ensimmäinen mustikkapiirakka. Hetken vaihtoehtoja pohdittuani päädyin ihan peruspiirakkaan muropohjalla. Uusien reseptien kokeilun aika tulee vielä, mutta ekan piirakan pitää olla se jonka äitikin aina leipoi.

-Kaisa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti