sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kesää eikun syksyä


Kukkikoot vaan syyshortensiat osoittaen syksyn olevan täällä.
Me leikimme kesän hetken vielä jatkuvan ja saimme yhden homman tämän kesän tavoitelistalta hoidetuksi.
(Kummallinen tapa tehdä itselleen listoja tehtävistä töistä kesäksi, jouluun mennessä, toisinaan viikonlopuksi, joskus myös illaksi... ihan kuin hommat eivät muuten tulisi tehdyksi edes aikataululla "joskus")



Niin tuo juuri valmiiksi saatu hommamme oli hakkeen levitys puiden ja pensaiden alle. Niin ja loppujen lopuksi minä en tuohon työhön käsiäni juuri upottanut, vaan isäntä hoiti koko jutun. No rikkaruohot kitkin hakkeen alta valmiiksi ja reunat nurmikolle olin kantannut jo aiemmin kesällä.



 Etupihan kukkapenkkikin sai annoksen hakekuormasta. Vuosi sitten istutetut sinilaakakatajat olivat jo häviämässä pikkutalvoiden alle, mutta pelastuspartio ehti paikalle ajoissa. Nyt on pikkutalvoita jaettu naapureille ja hakkeet levitetty katajien juuristolle. Kyllä kelpaa risulintujenkin taasen vahtia pihaa!
Kun tuo kesähommalista saatiin yhdellä kohtaa lyhyemmäksi ja voimme todeta loppuosan jäävän odottamaan seuraavaa vuotta, päätimme hyvillä mielin jatkaa päiväämme puutarhan syystöillä.

Kasvimaat odottivat ensimmäisenä putsaajaansa.
Vielä tuli satoakin kerättyä punajuurien, porkkanoiden ja kesäkurpitsoiden muodossa.


 Salaattipenkki näytti surullisen mädäntyneeltä pitkien sadepäivien jäljiltä. Rauhassa sitä putsatessani sain sieltä kuitenkin vielä jätettyä muutaman hyväkuntoisen keräsalaatin kasvamaan. Nyt siis vaan pitää muistaa käydä nappaamassa nuo salaatit penkistä ruokaa laittaessa.


Näin syksyllä tulee puutarhahommissa kuin puolipakosta pidettyä välillä myös omenanmittaisia tuumaustaukoja. Se pakkohan muodostuu siitä, kun luonnonvoimin (siis tuulen tai painovoimalain)nuo ihanat herkut putoilevat nurmelle ja ne on pakko syödä ennen kuin madot ehtivät. Meillä on puutarhassa kolme omenapuuta ja niiden hedelmien maut ovat todella erilaiset, joten on kuin irtokarkkipussilla kävisi, kun nappaa herkun vuoroin kunkin puun alta tai oksalta.

Onpa ihanaa aloittaa uusi viikko, kun monta hommaa listalta on tehtynä... eipä muuta kuin ensi viikon listojen laadintahommiin :)
Tai pitäisiköhän koittaa viikkoa ilman listoja?
Tulisikohan siitä yhtään mitään?

Raikkaan syksyistä alkavaa viikkoa kaikille!
- Salla -




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti